Software

Softverska rešenja

SmartCon se bavi razvojem softverskih rešenja za svoje potrebe i za potrebe svojih klijenata. U dosadašnjem radu bavili smo se izradom razčitih vrsta aplikacija, od jednostavnih Windows aplikacija, do složenih distribuiranih aplikacija koje podrazumevaju i mrežnu komunikaciju, različite servise, baze podataka, komunikaciju sa eksternim uređajima i drugim hardverom. Naša rešenja zasnivamo na savremenim tehnologijama i možemo da podržimo različite platforme.

U nastavku su opisane neke od aplikacija koje smo radili:


MagicMap

MagicMap karte gradova

Elektronske mape najvećih gradova u Srbiji sa mogućnošću zumiranja, pretrage po nazivu ulica ili objekata, copy/paste opcijom i opcijom direktnog štampanja.

Primenjene tehnologije: .NET Framework, C#, raster map processing

BarcodeGenerator

Barcode generator

Za potrebe izrade ID kartica sa barkodom razvijena je aplikacija koja generiše željeni barkod i omogućuje štampanje ID kartice.

Primenjene tehnologije: .NET Framework, C#

NetworkExplorer

Network Explorer

Kreiranje objektnog modela postojeće pristupne 2G i 3G mreže mobilne telefonije. Vizuelni i interaktivan prikaz svih elemenata mreže, prenosnih puteva, alarma, interfejsa, statistike i drugih željenih podataka.

Primenjene tehnologije: .NET Framework, C#, txt files processing, GIS, Sybase and Oracle database, Excel Automation

ScriptBuilder

Script Builder

Aplikacija za brzo i tačno generisanje skripti za definisanje/razdefinisanje većeg broja baznih stanica istovremeno npr. u slučaju većih akcija na mreži (rehoming, swap).

Primenjene tehnologije: .NET Framework, C#, txt file processing, Sybase and Oracle database

ExcelAutomation

Excel Automation

Programsko (automatizovano) generisanje, obrađivanje i formatiranje excel dokumenata za svrhe kreiranja raznih izveštaja i brze obrade većeg broja excel fajlova.

Primenjene tehnologije: .NET Framework, C#, Excel automation

Barcode

Evidencija radnog vremena

Aplikacija za evidenciju radnog vremena. Zaposleni se čekiraju pomoću ID kartica sa barkodom na računaru na ulazu u firmu. Podaci se prikupljaju i čuvaju u centrlnoj SQL bazi i pristupa im se pomoću posebne korisničke aplikacije.

Primenjene tehnologije: .NET Framework, C#, SQL Server database, HTML

ShapeFileEditor

Shape file Editor

Editovanje atributa shape fajlova na primeru opstina i okruga Republike Srbije. Interaktivna mapa Srbije, Crne Gore i Makedonije sa opštinama i okruzima.

Primenjene tehnologije: .NET Framework, C#, GIS

TcpProxifier

TCP proxifier

Aplikacija koja omogućava rad preko SOCKS proxy-ja drugim aplikacija koje nemaju proxy podršku.

Primenjene tehnologije: .NET Framework, C#, Windows socket

PlcGateway

PLC Gateway

Android aplikacija koja prikuplja podatke sa različitih PLC-ova u okviru LAN mreže i prosleđuje ih na server putem WiFi ili GSM mreže. Prikupljeni podaci se mogu pratiti pomoću Web ili Android aplikacije.

Primenjene tehnologije: Android, Java Socket, ASP.NET, PLC